Projekt: Interdyscyplinarny wymiar kształcenia zawodowego gwarancją sukcesu

Nazwa projektu: Interdyscyplinarny wymiar kształcenia zawodowego gwarancją sukcesu w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie.

Nr projektu: 2019-1-PL01-KA102-063794
Czas trwania projektu: 2.09.2019 - 1.09.2021 r.
Liczba uczestników: 8

Główne cele projektu:
- Podniesienie jakości procesu kształcenia zawodowego w ZSG nr 1 poprzez doskonalenie umiejętności i kompetencji zawodowych, językowych oraz pedagogicznych nauczycieli przedmiotów zawodowych z branży gastronomicznej,
- Nawiązanie współpracy z nowymi szkołami z Portugalii, Włoch, Finlandii i Łotwy,
- Wprowadzenie innowacyjnych metod i narzędzi w nauczaniu przedmiotów zawodowych,
- Opracowanie i wdrożenie programu nauczania zakładającego interdyscyplinarność w kształceniu zawodowym w ZSG nr 1,
- Udział w mobilności typu job shadownig.

Pobierz dokumenty:

Projekt Erasmus plus "Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli drogą do uczniowskiego sukcesu"

proerasmus2019Grupa nauczycieli przedmiotów ogólnokształcących ZSG nr 1, realizujących projekt Erasmus plus "Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli drogą do uczniowskiego sukcesu", rozpoczęła mobilność zagraniczną w partnerskiej szkole CFA w St Michel Mont Mercure.

Czytaj więcej: Projekt Erasmus plus "Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli drogą do uczniowskiego...

Projekt: „Hiszpańskie smaki"

Odbyte Staże zawodowe w ramach Projektu "Hiszpańskie smaki - zagraniczne staże dla uczniów ZSG 1 w Krakowie" jest realizowany ze środków PO WER na zasadach programu Erasmus+.

Czytaj więcej: Projekt: „Hiszpańskie smaki"

Projekt „Gotuj po hiszpańsku II”

FE POWER poziom pl 1 rgb

Celem głównym projektu jest aktywizacja zawodowa min. 66 osób młodych zagrożonych wykluczeniem społecznym zamieszkałych na terenie Województwa Małopolskiego poprzez nabycie lub podniesienie kompetencji zawodowych w zakresie zawodu Kucharz, kompetencji w zakresie języka hiszpańskiego oraz kompetencji interpersonalnych z wykorzystaniem potencjału mobilności ponadnarodowej. Planowanym efektem projektu będzie podjęcie zatrudnienia przez min. 27 osób.

Czytaj więcej: Projekt „Gotuj po hiszpańsku II”

22.10.2018 - Projekt PRAKTYCZNA SZKOŁA ZAWODU z Hiszpanią

projekt2018nW poniedziałek 22 października 2018 r. w naszej szkole gościliśmy przedstawicieli szkoły Centro de Formación Professional Altaviana z Walencji: dyrektora szkoły, Fatima Ribelles Segura - wicedyrektor ds. kształcenia, Carmen Gascó kierownik szkolenia praktycznego, przedstawiciela ds. współpracy z pracodawcami. W spotkaniu uczestniczyli również przedstawiciele Fundacji Proaktywni, Urzędu Pracy Powiatu Krakowskiego, a także organizacji skupiających pracodawców: Krakowskiej Kongregacji Kupieckiej, Małopolskiej Izby Hotelarskiej Gremium oraz nauczyciele Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie.
Gości przywitała: pani wicedyrektor Dorota Romańska.

Czytaj więcej: 22.10.2018 - Projekt PRAKTYCZNA SZKOŁA ZAWODU z Hiszpanią

WYNIKI REKRUTACJI UCZESTNIKÓW DO PROJEKTU ERASMUS + „ Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli, drogą do uczniowskiego sukcesu”

easmusW dniu 28 września 2018 roku Komisja Rekrutacyjna w składzie pani Barbara Brewczyńska dyrektor ZSG nr 1 w Krakowie, pani Małgorzata Matysik, wicedyrektor ds. kształcenia ogólnego oraz pani Elżbieta Kuter – Strączyńska koordynator projektu, na podstawie złożonych aplikacji, wybrała grupę projektową.

Czytaj więcej: WYNIKI REKRUTACJI UCZESTNIKÓW DO PROJEKTU ERASMUS + „ Doskonalenie kompetencji kluczowych przez...

Projekt: „Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli, drogą do uczniowskiego sukcesu”

EU flag Erasmus vect POS kopiaRealizacja projektu pt. „Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli, drogą do uczniowskiego sukcesu
nr. 2018-1-PL01-KA101-048702, w ramach Programu Erasmus+ Akcja A1 Mobilność kadry edukacji szkolnej w sektorze Edukacja szkolna.
 
Czytaj więcej: Projekt: „Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli, drogą do uczniowskiego sukcesu”
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok