16.09.2018 - II miejsce w Mistrzostwach Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia

zator2018Mistrzostwa Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia, odbyły się 16.09.2018 r. na Łowiskach Wędkarskich Podolsze  W zmaganiach uczestniczyły dwuosobowe zespoły ze szkół gastronomicznych, oceniane przez:
- jury techniczne, które przy ocenie brało pod uwagę przygotowanie stanowiska pracy, zużyty surowiec, czystość pracy, profesjonalizm pracy oraz wygląd stanowiska po pracy.
 - jury degustacyjne, które oceniało wygląd i aranżację potrawy, dobór składników oraz smak przygotowanej potrawy.

Czytaj więcej: 16.09.2018 - II miejsce w Mistrzostwach Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia

12.04.2018 - Wyróżnienie w Konkursie Kulinarnym ,,Smak Gościnności 2018"

smak goscinnosci201812.04. 2018 r. wyróżnienie otrzymał zespół w składzie: Wiktoria Nicia i Bartłomiej Rakoczy z klasy IIIB podczas IV Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego - Smak Gościnności.
Tematem Konkursu była fasola "Piękny Jaś" z Doliny Dunajca.

Czytaj więcej: 12.04.2018 - Wyróżnienie w Konkursie Kulinarnym ,,Smak Gościnności 2018"

21.12.2017 - Konkurs Wypieków Bożonarodzeniowych rozstrzygnięty!

KWB201721 grudnia 2017 r. uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 wzięli udział w tegorocznym Konkursie Wypieków Bożonarodzeniowych. Uczestnicy konkursu przedstawili 10 prac konkursowych - były to niebanalne wypieki cukiernicze, które korespondowały z tematyką zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia. Ciekawy i estetyczny wygląd przygotowanych wypieków zachęcił jury do degustacji, która potwierdziła wykwintny smak wyrobów cukierniczych.
I tak oto wyłoniono zwycięzców:

Czytaj więcej: 21.12.2017 - Konkurs Wypieków Bożonarodzeniowych rozstrzygnięty!

14.12.2017 - Złoty medal Bartosza Starnawskiego i srebrny medal dla Karoliny Janik w Konkursie Cukierniczym „SWEET CUP 2017”

seet cup201714.12.2017 r. w Presovie na Słowacji odbył się XVI Międzynarodowy Konkurs Cukierniczy „SWEET CUP 2017”, w którym uczestniczyło 16 reprezentacji szkół.
Konkurs odbywał się w czterech kategoriach: kucharz i cukiernik, sprzedawca i dekorator. Uczniowie naszej szkoły brali udział w dwóch kategoriach: kucharz i cukiernik. Konkurs przebiegał pod tytułem „Zimowe Wariacje”.

Czytaj więcej: 14.12.2017 - Złoty medal Bartosza Starnawskiego i srebrny medal dla Karoliny Janik w Konkursie...

13.12.2017 - Bardzo dobry wynik naszych uczniów w Konkursie: „Poznaj swoje prawa w pracy”

konkurs bhp613 grudnia 2017r. odbył się etap regionalny Konkursu: „Poznaj swoje prawa w pracy” organizowanego przez Państwową Inspekcję Pracy. Wystartowało w nim 64 uczniów z 33 szkół ponadgimnazjalnych województwa małopolskiego. Naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy 3 a: Kinga Sobelga i Piotr Sobesto, którzy uzyskali najlepszy wynik na etapie szkolnym spośród 40 uczniów naszej szkoły biorących w nim udział.

Czytaj więcej: 13.12.2017 - Bardzo dobry wynik naszych uczniów w Konkursie: „Poznaj swoje prawa w pracy”

4.12.2017 - Gala Kształcenia Zawodowego - rozstrzygnięcie konkursu „Mam zawód. Mam fantazję”

Gala2017 mamDnia 04.XII.2017 r. odbyła się uroczysta Gala Kształcenia Zawodowego, na której zostali nagrodzeni laureaci konkursu „Mam zawód. Mam fantazję”. Konkurs ten rozgrywany był w 10 konkurencjach. Wśród nagrodzonych znalazło się dwóch uczniów naszej szkoły -
Bartosz Starnawski z klasy 2b, który zajął III miejsce w konkurencji „Zdrowie na talerzu” oraz Mikołaj Pelc z klasy III a, który zajął III miejsce w konkurencji „Barman gotowy na różne napoje”.

Czytaj więcej: 4.12.2017 - Gala Kształcenia Zawodowego - rozstrzygnięcie konkursu „Mam zawód. Mam fantazję”